Texel/De Koog

De omgeving

Als u naar Texel afreist, is het handig om alvast het een en ander geregeld te hebben. Koop via de website van de TESO alvast een online ticket, zodat u op de veerhaven vlot kunt doorrijden. Ook is het slim om vooraf een parkeervignet aan te schaffen, zodat u overal op het eiland de auto kunt parkeren. Bent u van plan Texel op de fiets te verkennen? Er is genoeg mogelijkheid tot het huren van fietsen in De Koog.

In de omgeving van Koogerduin is veel leuks te doen, zien en beleven. Interessante musea zijn Ecomare, Kaap Skil en Juttersmuseum Flora. Een huifkartocht met de Jan Plezier is een bijzondere ervaring en ook de vuurtoren is een bezoekje waard.

Houdt u ervan om actief bezig te zijn? Een wandeling of mountainbiketocht door de omringende natuurgebieden zal u verrassen. Strand, duinen, bos en zee ligt allemaal om de hoek. Vanuit Oudeschild gaan er leuke dagtripjes het Wad op. Zeehonden spotten , garnalenvissen of met 75 km per uur over het water scheuren met de Bruuzer?Vanuit de haven van Oudeschild kan het allemaal.

Image
Image

In de straat

In de straat zijn veel leuke eetgelegenheden en uiteraard geven we u graag tips. Favorieten van ons zijn De Taveerne, Restaurant Passie en Brasserie Carakter . Deze restaurants hebben een fijne sfeer, kwalitatief geweldig eten en een gastvrije bediening.

Verder worden er het hele jaar door leuke dingen georganiseerd op Texel en in De Koog. Wilt u alvast bekijken wat er te doen is tijdens uw verblijf op het eiland? Check de Texelagenda. Hier vindt u nog veel meer leuke Texeltips.

Vakantiewoningen Koogerduin

Familie Mets

Dorpsstraat 84/86

1796 BC De Koog - Texel